Det træner vi

Taastrup karate er en moderne karateklub, hvor der er plads til både bredde og elite. Klubben er en underafdeling af Taastrup Idræts Klub (TIK). Vi skiftede i januar 2009 navn fra TIK Shotokan Karate-Do til Taastrup Karate.

Udover træningen har vi hyggeligt samvær, og vi byder velkommen til en aktiv klub med masser af tilbud som fester, stævner og fælles træning og andre sociale tiltag.

Karate er en gammel japansk kampsport, som er baseret på naturens og dyrenes bevægelser, hvor der søges at skabe harmoni mellem krop og sind. Karate er desuden også effektivt som selvforsvar.

I Taastrup Karate træner vi efter en karate-ånd, der bygger på gensidig disciplin og medmenneskelige respekt. Det betyder, at vi har plads til alle interesserede uanset alder, køn, fysisk formåen, sportslige ambitioner med videre.

Træningen i Taastrup Karate er for alle, der har lyst til at lære karate, uanset alder og køn.

I Taastrup Karate bestræber vi os på, at tilbyde en varierende og spændende træning. Det skal være sjovt at træne, samtidig med at du blive fysisk og mentalt udfordret!

Som elev i Taastrup Karate vil du lære karate i alle aspekter.
Du vil lære basisteknik (kihon), at kombinere og udvikle forståelsen af teknikkerne (kata), samt at anvende og tilpasse teknikkerne i forhold til din modstander (kumite).

Kihon, kata og kumite er de tre grundelementer i karate.
Således kan man ikke kalde sin træning karate uden at kata, kihon og kumite indgår kombination.

Træningen indeholder en kombination af:

  • en stævneinspireret tilgang, hvor eleverne gradvist opbygger deres kondi, reflekser, hastighed og smidighed.
  • en traditionel karatefaglig tilgang, hvor elevernes arbejder med styrke, udholdenhed og selvforsvar.